"Hej och välkomna ombord på bussen"

Bon giorno!
Nu har vi varit här i nästan en vecka, och hunnit med ganska mycket måste jag säga!
De första tre dagarna bodde vi i en lägenhet som Sandro fixade åt oss. I och med att Annika jobbade här förra året känner hon halva byn redan och det är mycket bekvämt! Byn är i princip "uppdelad" på ett fåtal familjer (känns typiskt italienskt?) och känner man åtminstone en från varje så klarar man sig fint!

och jag har hunnit med att hoppa in som reseledare!
STS sportresor har Champoluc som ett av sina resmål och tre av deras reseledare är stationerade här (det var som platschef för STS som Annika jobbade förra året, för er som inte redan vet).
Frida, en av reseledarna, blev sjuk och de var tvungna att snabbt hitta någon som kunde hoppa in och ta en transfer till flygplatsen i Geneve. Två timmars förberedelse för att hoppa på en buss med en italiensk busschaufför, 30 charter-gäster att guida på en resa som man aldrig varit på innan, prata i mikrofon, stressa till flygplatsen och därifrån plocka med sig 10 nya gäster med 1000 frågor som man inte kan svara på. 'låter kul' tänkte jag och antog självklart utmaningen.
Efter att ha letat reda på alla hotell som gästerna skulle plockas upp ifrån (tillsammans med den charmige busschauffören Silvano) lämnade vi Champoluc tjugo över ett på lördagen och åkte via hela Aostadalen till Cormayeur där vi stannade för en snabb mat-och kisspaus. Därifrån tog vi oss via Mont- Blanc tunneln in i frankrike och Charmonixdalen, sen in i Schweiz och Genéve.
Tre länder senare, efter en del lätt ljugande ("Brusson är känt för sina många längdskidspår och här har världscupen i längdskidor gått av stapeln flera år" :), stress, någon slags teckenspråk-italienska-spanska-engelska-blandning som kommunikation kom så jag och de nya gästerna fram klockan 02:00. Trött men glad :)

Kommentarer
Postat av: Annika Hård

Snygg. Du klär som reseledare. Det var tufft gjort att hoppa in med sån kort varsel men vem klarar inte sånt om DU. Kram.

2010-01-10 @ 15:34:21
Postat av: Eddan

Det heter Chamonix...

Haha, fan vad gött att du gjorde alperna osäkra! Jag är avundsjuk!

2010-03-04 @ 22:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0